nieuwe wetgeving van kracht januari 2024
22 dec 08:17
1 min.
Media

Actie vereist vanwege nieuwe wetgeving

Helaas heeft de Eerste Kamer, ondanks onze inspanningen, de wet aangenomen. De nieuwe wet treedt in werking met ingang van 1 januari 2024. Dit heeft gevolgen voor het aanvechten van de boetes die we op dit moment in behandeling hebben. Het goede nieuws is dat we achter de schermen alvast hebben ingespeeld op de nieuwe wet, waardoor we in ieder geval door kunnen gaan met het gratis aanvechten van verkeersboetes!

Welke gevolgen zijn er voor de klant?

Vanaf 1 januari 2024 gaat de overheid de kostenvergoeding voor rechtsbijstand overmaken op de bankrekening op wiens naam de boete staat. Dat betekent dat als wij de zaak hebben gewonnen, de klant de vergoeding voor rechtsbijstand moet overmaken naar ons.

Het blijft dus helemaal gratis, want alleen het bedrag dat is overgemaakt voor de rechtsbijstandsvergoeding, hoeft naar ons te worden doorgestort. Dit kan gemakkelijk met een Tikkie.

Wat moet ik nu doen?

Heb je op dit moment een zaak bij ons lopen en wil je dat we die gratis voor je blijven aanvechten? Vul dan zo spoedig mogelijk dit formulier in (zo gepiept, alleen even je gegevens invullen) – Of klik hier

Vul het formulier ook in als je niet zeker weet of we nog een zaak van je hebben lopen.

Wat als ik het formulier niet invul?

Als het formulier niet wordt ingevuld, dan kunnen wij stoppen met het aanvechten van je boete. Je kunt dan geen geld meer terugkrijgen, omdat we de zaak dan niet kunnen winnen.

Let goed op: als je bijvoorbeeld de auto van je vader, moeder, vriend of vriendin hebt geleend en daarmee een boete hebt gereden, moet het formulier óók worden ingevuld voor je vader, moeder, vriend of vriendin. Vul dus het formulier dus spoedig in om er zeker van te zijn dat we je boete kunnen blijven aanvechten.

Heb je vragen?

We begrijpen dat er vragen zijn. Het belangrijkste is dat het aanvechten van verkeersboetes gratis blijft. Ook blijven wij de boetes aanvechten bij de officier van justitie en bij de kantonrechter. Je hoeft daarbij niet te verschijnen, wij regelen alles. Het enige verschil is dat de overheid het ons moeilijk probeert te maken, waardoor we nu allerlei extra handelingen moeten inbouwen. Maar we laten ons niet uit het veld slaan. Heb je toch nog vragen? Stuur een mail naar info@skandara.nl.

jurist mr. B. (Brahim) de Jong vecht jouw onterechte boete aan

Wil je jouw boete blijven aanvechten?

Klik dan op de knop