Adviesbureau Skandara krijgt een nieuw systeem
24 aug 15:47
2 min.
Etnisch profileren

Adviesbureau Skandara krijgt een nieuw systeem

De ontwikkelingen op het kantoor van Adviesbureau Skandara blijven in beweging. Op dit moment zijn we bezig met de integratie van een nieuw systeem, waarbij klanten via de e-mail op de hoogte worden gehouden van het verloop van de zaak. Op dit moment gebeurt dit per post (van de overheid). We leggen graag uit wat er gaat veranderen en waarom het belangrijk is dat een boete wordt geüpload via onze site.

Het uploaden van een boete via de website

Hoewel we graag bereikbaar willen zijn voor iedereen via Whatsapp, wordt het steeds belangrijker om de boete te uploaden via de website. Via de website wordt namelijk een machtiging afgegeven dat we jouw boete mogen aanvechten bij de officier van justitie en de rechter. Zonder een machtiging van jou, kan dit tot problemen leiden. Het zou zonde zijn dat we een zaak niet kunnen winnen, omdat er geen machtiging van jou is afgegeven.

We gaan klanten binnenkort op de hoogte houden per e-mail

Op dit moment ontvang je een uitspraak van de officier van justitie per post. Ook nadat de kantonrechter uitspraak heeft gedaan, ontvang je daarover een brief. De brieven van de overheid zijn vaak lastig te doorgronden, bevatten ingewikkelde termen en geven vaak niet altijd aan of de zaak is gewonnen of verloren. Om die reden zullen wij e-mails gaan versturen naar klanten, zodat in één oogopslag duidelijk is wat de stand van zaken is en wat er eventueel wordt verwacht van de klant.

Wanneer worden er e-mails verstuurd?

We gaan binnenkort een e-mail versturen wanneer:

  • De boete via de website bij ons is ontvangen;
  • De boete door ons in behandeling wordt genomen (of wordt afgewezen omdat bijvoorbeeld de beroepstermijn is verstreken);
  • Op het moment dat de officier van justitie uitspraak heeft gedaan en wat er is besloten;
  • Op het moment dat we beroep gaan instellen bij de kantonrechter;
  • Als je de boete nog niet hebt betaald en dit wel wordt verwacht van jou op grond van de wet;
  • Op het moment dat we de zaak intrekken omdat we geen kansen meer zien bij de rechter;
  • Op het moment dat de kantonrechter uitspraak heeft gedaan en wat daarin is besloten;
  • Op het moment dat we hoger beroep gaan instellen bij het hof;
  • Op het moment dat het hof uitspraak heeft gedaan en wat er is besloten.

Vragen?

Heb je nog vragen over het proces met betrekking tot het aanvechten van een verkeersboete? Laat het ons dan gerust weten. Hoewel het een simpel en overzichtelijk proces is, kunnen we ons voorstellen dat het voor een buitenstaander ingewikkeld lijkt. We leggen graag nog eens uit hoe het zit.

jurist mr. B. (Brahim) de Jong vecht jouw onterechte boete aan

Zet ons kosteloos aan de slag

Vecht je boete aan!