CJIB persoonlijke betalingsregeling boete aanvragen
11 aug 11:27
1 min.
Parkeerboetes

CJIB betalingsregeling aanvragen

Je bent het niet eens met het bedrag van de boete wat je in één keer betalen moet? Als je een boete opgelegd hebt gekregen van het CJIB (wat is het CJIB? Lees hier) kan je er natuurlijk voor kiezen om die boete in termijnen te betalen aan het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Wat je ook kunt doen is de boete aanvechten. Je krijgt dan namelijk uitstel van betaling. Omdat de procedure van het aanvechten van een boete enkele maanden duurt, krijg je in de tussentijd uitstel van betaling. De boete hoeft in de tussentijd niet betaald te worden en wordt niet verhoogd.

CJIB persoonlijke betalingsregeling aanvragen bij Skandara

Heb je een eerste of tweede aanmaning ontvangen van het CJIB? Dan is het verzoek om contact op te nemen met ons. Vaak kunnen wij daarin nog iets betekenen en kunnen wij ervoor zorgen dat de verhoging wordt teruggedraaid. Dat scheelt al; maar daarna kunnen wij ook nog proberen om de boete gratis aan te vechten. Daarmee zou het zomaar kunnen dat de boete helemaal niet betaald hoeft te worden. Hoe mooi is dat?

Betalingsregeling boete treffen

Over het algemeen kun je telefonisch met het CJIB een betalingsregeling aanvragen. Mocht je de betalingsregeling niet nakomen, dan stopt de betalingsregeling. Het is dan niet mogelijk om zelf binnen 12 maanden nog een keer een regeling met het CJIB te treffen. Wel kun je via een schuldhulpverleningsinstantie binnen 12 maanden opnieuw een regeling treffen met het CJIB.

CJIB boete aanvechten

Al eerder hebben wij in een blog uitgelegd dat het verstandig is om een boete te laten aanvechten door een specialist. Wij, als specialisten, kunnen dan nakijken of is voldaan aan alle wet- en regelgeving. Uit de praktijk blijkt dat dit nogal vaak mis kan gaan. Zo kan de BOA niet bevoegd zijn, kunnen de borden niet duidelijk zijn geweest of had er een staandehouding moeten plaatsvinden. Ook moet in sommige gevallen de boete omlaag van de rechter, omdat sprake is van bijzondere omstandigheden. Wij zoeken dit graag gratis uit. Ook krijg je dan uitstel van betaling. In de tussentijd kun je mooi het geld opzij zetten om – bij verlies van de zaak – de boete alsnog te betalen. Mochten we de zaak winnen dan kun je het geld natuurlijk voor andere gebruiken.

jurist mr. B. (Brahim) de Jong vecht jouw onterechte boete aan

Betalingsregeling boete aanvragen?

Upload je boete gratis en vrijblijvend