Boete aanvechten bij Skandara

boete aanvechten bij Skandara

Boete aanvechten? Wat je vooral niet moet doen

Over het algemeen zijn er een aantal grote fouten die gemaakt worden bij het aanvechten van een boete. De eerste en meest voor de hand liggende fout is de beroepstermijn laten verlopen. In Nederland geldt een beroepstermijn van 6 weken. Als binnen die termijn geen beroep is ingesteld, staat de boete vast.

Laat je ook vooral niet afpoeieren door de officier van justitie. Zoals gezegd krijgen burgers vaak standaardafwijzingsbrieven, terwijl er niemand heeft gekeken naar je argumenten. Uit de cijfers volgt dat veel mensen het erbij laten zitten als de officier van justitie een afwijzingsbrief heeft verstuurd. Juist dan is het belangrijk om de zaak door te zetten naar de kantonrechter.

Tijdens de procedure bij de kantonrechter, moet de boete vooruitbetaald worden. Dit wordt met een duur woord ook wel ‘zekerheid stellen’ genoemd. Het is belangrijk dat als je van de officier van justitie een brief krijgt dat er zekerheid gesteld moet worden, je de boete ook gelijk betaalt. Als je dat niet doet, zal de rechter de zaak afwijzen zonder te kijken naar de aangevoerde argumenten. De procedure bij de kantonrechter is geheel kosteloos (de enige eis is dus dat de boete vooruitbetaald moet worden). Bij winst wordt het boetebedrag automatisch teruggestort door het CJIB.

Kosteloze, professionele en kundige rechtsbijstand

Heb je een (onterechte) boete gekregen die je graag wil aanvechten? Adviesbureau Skandara heeft een jarenlange ervaring in het aanvechten van boetes. Hierbij zijn al vele successen geboekt. Wij kijken kosteloos of de boete voldoet aan de eisen die de wet eraan stelt. De officier van justitie moet Adviesbureau Skandara betalen, als de boete wordt vernietigd. Als de boete niet wordt vernietigd, brengt Skandara niets in rekening. De klant hoeft zowel bij winst als bij verlies niets aan Skandara te betalen.

jurist mr. B. (Brahim) de Jong vecht jouw onterechte boete aan

Je boete aanvechten?

Upload je boete kosteloos via het formulier!

De mogelijkheden

Het is nooit leuk als je een boete krijgt. Het is zonde van het geld, maar daarnaast kan het ook andere nadelen hebben. Als u de boete niet voor de gestelde datum kunt betalen komt daar direct een verhoging overheen waarmee de problemen nog groter worden. Gelukkig worden veel menselijke fouten gemaakt bij het uitschrijven van de boetes. Het is dus mogelijk dat de wet- en regelgeving niet goed is nageleefd bij de aan jou opgelegde boete. Adviesbureau Skandara is gespecialiseerd in het boeterecht en weet als geen ander waar deze fouten kunnen liggen en hoe dat juridisch bij een rechter moet worden aangevochten. Met duizenden gewonnen boetezaken, waarbij we ook fouten in de wet hebben ontdekt, is je boete bij ons in goede handen.

Je hebt een boete ontvangen, maar bent het daarmee niet eens. Je hebt alleen niet scherp voor ogen hoe de procedure eruit ziet en wat de kosten zullen zijn. Geen zorgen, juist om die reden is Adviesbureau Skandara opgericht. Skandara neemt het volledige traject voor je uit handen, zónder dat het geld kost. Om te beginnen dient er een administratief beroepschrift (ook wel bezwaarschrift genoemd) bij de officier van justitie te worden ingediend. Daarbij is het belangrijk dat dit tijdig gedaan wordt en dat in het administratief beroepschrift ook het dossier wordt opgevraagd. Het dossier is de grondslag van de boete. Als daar iets in staat dat niet klopt, dan is het een kwestie van doorpakken. Dat kan bijvoorbeeld door getuigenverklaringen te sturen naar de officier van justitie, waaruit blijkt dat het verhaal van de agent niet klopt. Dit kan allemaal achteraf gedaan worden, nádat het dossier is opgevraagd.

Ook zonder getuigenverklaring kun je ver komen. Al eerder hebben we uitgelegd wat kansrijke argumenten zijn om een boete met succes aan te vechten.

Laat je niet afschrikken als de officier van justitie het administratief beroepschrift heeft afgewezen. Vaak is er niet eens gekeken, maar is de brief gescand door een computersysteem en is de zaak automatisch afgewezen. Neem dus vooral de moeite om de zaak aan de rechter voor te leggen.

Wij begrijpen als geen ander dat het allemaal ingewikkeld klinkt. Als je de boete op onze website upload, zorgen wij ervoor dat alles wordt geregeld. Je hoeft zelfs niet eens naar de zitting van de rechter, óók dat wordt door ons geregeld. Mooi toch? Zo nodig gaan wij nog in hoger beroep bij het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden; ook daar heb je geen omkijken naar.