bewijs dat het aanvechten van een verkeersboete zin heeft
19 aug 15:43
2 min.
Media

Hét bewijs dat het aanvechten van een verkeersboete zin heeft

Een veelvoorkomende vraag is of het wel zin heeft om een boete aan te vechten. Wij weten natuurlijk dat het zin heeft om een boete aan te vechten. Anders zouden wij ook geen bestaansrecht hebben. Adviesbureau Skandara krijgt namelijk alleen een vergoeding van de officier van justitie bij winst van de zaak. Maar nu hebben wij bewijs in handen, waaruit volgt dat het absoluut zin heeft om een boete aan te vechten.

Hét bewijs (en dat bewijs is afkomstig van het Openbaar Ministerie)

Met een beroep op de Wet open overheid hebben wij het Openbaar Ministerie gevraagd om cijfers te geven hoeveel boetes er jaarlijks worden vernietigd. Uit de cijfers is het volgende gebleken:

  • In 2019 zijn 36.984 verkeersboetes vernietigd
  • In 2020 zijn 39.008 verkeersboetes vernietigd
  • In 2021 zijn 40.526 verkeersboetes vernietigd
  • In 2022 zijn 37.746 verkeersboetes vernietigd

Tienduizenden Mulderboetes per jaar worden er vernietigd

Zoals blijkt uit de cijfers van het Openbaar Ministerie worden er tienduizenden Mulderboetes per jaar vernietigd. Bovengenoemde cijfers zijn alleen de cijfers die betrekking hebben op de fase bij de officier van justitie en de kantonrechter. Hierin zijn niet de cijfers van het hoger beroep meegenomen. Die werden niet bijgehouden door het Openbaar Ministerie. Adviesbureau Skandara controleert altijd of de kantonrechter een juiste beslissing heeft genomen. Als dat niet het geval is, zetten wij de zaak door naar het hof om daar alsnog de boete vernietigd te krijgen.

Laat je verkeersboete altijd door ons controleren

Heb vertrouwen in de overheid, maar controleer daar waar nodig. Indien een burger wordt geconfronteerd met een boete is het altijd raadzaam om de verkeersboete te laten controleren door een jurist. Wij doen dat geheel kosteloos. Als er dingen niet goed zijn gegaan, dan leggen wij de vinger op de zere plek en wijzen wij de officier van justitie op de onjuistheden. Dit kan dan leiden tot vernietiging of matiging van de aan jou opgelegde boete. Want daar heb jij dan recht op.

Recht op onze kosteloze dienstverlening

Maak gebruik van jouw recht om je verkeersboete kosteloos aan te vechten. Niet voor niets heeft de overheid het aanvechten van een verkeersboete kosteloos gemaakt. Jij moet – zonder drempels – in staat worden gesteld om een beschuldiging van een politieagent of BOA te controleren. Dit kun je zelf doen of aan ons uitbesteden. Ook wij brengen niets bij jou in rekening. Wél bij de officier van justitie als blijkt dat er iets is misgegaan in de zaak. En dat gebeurt dus in tienduizenden zaken.

jurist mr. B. (Brahim) de Jong vecht jouw onterechte boete aan

Twijfel dus niet of je kans maakt

Upload je boete nu