Op dinsdag 14 november 2023 is de petitie - die ruim 32.000 is ondertekend - persoonlijk overhandigd aan de leden van de Eerste Kamer door Brahim de Jong, eigenaar van Adviesbureau Skandara.
15 nov 15:26
2 min.
Media

Petitie is overhandigd aan de Eerste Kamer

Op dinsdag 14 november 2023 is de petitie – die ruim 32.000 is ondertekend – persoonlijk overhandigd aan de leden van de Eerste Kamer door Brahim de Jong, eigenaar van Adviesbureau Skandara. We willen klanten en anderen die de petitie hebben ondertekend, hartelijk bedanken. Hoe nu verder?

Nieuwe wet voor Mulderboetes?

De Eerste Kamer gaat nu vergaderen over de nieuwe wet. Ook zullen zij vragen gaan stellen aan het kabinet hoe de wet uitgelegd moet worden, omdat de wet op een aantal punten onduidelijk is. Ook lijkt het erop alsof de gevolgen niet zijn overzien. Op 19 december 2023 zal de Eerste Kamer stemmen over de nieuwe wet. Pas dan weten we waar op 1 januari 2024 aan toe zijn. Wat we in ieder geval wel weten is dat de verkeersboetes op 1 januari 2024 weer drastisch worden verhoogd.

Mulderboetes flink omhoog in 2024

Het kabinet heeft inmiddels voorgesteld door middel van een wetswijziging om de verkeersboetes in 2024 weer flink omhoog te schroeven. Hierbij zullen we een aantal veel voorkomende boetes vermelden met de nieuwe bedragen met ingang van 1 januari 2024:

Rechts inhalen: € 300,=

Geen gordel: € 180,=

Rijden door rood: € 300,=

Foutparkeren: € 120,=

Parkeren op een gehandicaptenparkeerplaats: € 370,=

20 te hard rijden binnen de bebouwde kom: € 240,=

Met de nieuwe wetten in het vooruitzicht, komen we tot de conclusie dat de verkeersboetes omhoog gaan en de rechtsbescherming omlaag. Een zorgelijke ontwikkeling.

Openbaar Ministerie ziet tarieven liever dalen

Het kabinet verhoogd de boetes mede om de gaten in de begroting te sluiten. Het Openbaar Ministerie is daar echter op tegen, aangezien een verkeersboete moet worden opgelegd om de verkeersveiligheid te waarborgen. Als er andere doelstellingen zijn, dan is de kans groot dat er geen draagvlak meer is voor de hoogte van de boetes.

Er is dus een kans dat de boetes in de loop van 2024 of 2025 verlaagd gaan worden.

Boetes worden misschien verlaagd

Heb jij een Mulderboete gehad? Dan is het verstandig om door ons beroep aan te laten tekenen. Het is namelijk goed mogelijk dat je boete binnenkort goedkoper wordt. Alleen als je de boete aanvecht, kun je in aanmerking komen voor het lagere tarief (indien sprake is van een wijziging binnenkort).

Wij helpen je kosteloos verder. Dien je boete bij ons in via de website, zodat wij beroep kunnen aantekenen. Wij houden de nieuwe boetetarieven nauwlettend in de gaten en zullen de rechter erop wijzen als het boetebedrag is verlaagd. Het aanvechten van een boete is gratis en zeker dus ook zinvol. Ook het beroep bij de kantonrechter is volledig kosteloos.

jurist mr. B. (Brahim) de Jong vecht jouw onterechte boete aan

Laat Skandara je boete aanvechten

Upload direct je boete